Τα πάντα για την Ηλεκτρονική Ασφάλεια
Αόρατες Επαφές NOVA

Αόρατες Επαφές NOVA

 

Οι μαγνητικές επαφές NOVA έχουν σχεδιαστεί έναντι όλων των άλλων, να τοποθετούνται  ως εξάρτημα  εσωτερικά στις κοιλότητες σε κάθε τύπο κουφώματος, Αλουμινίου Συνθετικού και Ξύλου, χωρίς να είναι ορατές.

Έτσι διατηρούν την καλαισθησία των κουφωμάτων, δεν επηρεάζουν την λειτουργικότητά τους, αντέχουν στο χρόνο και αυξάνουν την ασφάλεια του χώρου με το να είναι αόρατες.   

Ως εξάρτημα των κουφωμάτων, έχουν το μοναδικό πλεονέκτημα να έχουν τυποποιημένη και άριστη τοποθέτηση με αποτέλεσμα την γρήγορη τοποθέτησή τους, την  τέλεια λειτουργικότητά τους και την εξάλειψη των ψεύτικων συναγερμών.

Είναι κατασκευασμένες από κορυφαία υλικά, όπως: 

Το περίβλημά τους είναι από Πολυαμίδιο PA6, υλικό που χρησιμοποιείται στη  θερμοδιακοπή των κουφωμάτων.

Στο  μαγνητικό διακόπτη  ( Reed Switch ) οι ακίδες έχουν επικάλυψη από Ρουθήνιο του χρυσού για ανθεκτικότητα στο χρόνο. Ο μαγνήτης είναι φυσικός  νεοδυμίου (neodymium magnet) γνωστός επίσης ως μαγνήτης NdFeB ισχυρός μόνιμος μαγνήτης.  Ο  εμποτισμός του Reed Switch μέσα  στο περίβλημά του από ρητίνη υγρό γυαλί το κάνει ανθεκτικό στους κραδασμούς και  αποφεύγει την δημιουργία  κενών αέρος που μπορούν να οδηγήσουν την οξείδωση του.

 Οι επαφές NOVA που τοποθετούνται χωνευτά είναι κωνικές με τρεις ακίδες οι οποίες χάρις του πολυαμιδίου  κατά την τοποθέτησή τους διαστέλλονται ( δεν αφαιρούνται ) για τέλεια  στήριξη, αποκλείοντας την περίπτωση να πέσουν.

Είναι οι μοναδικές που λόγω της ποιότητας των υλικών και της  τυποποιημένης τοποθέτησης διατηρούν  το ενεργό άνοιγμά τους   > 2,0 cm.

Οι επαφές διατίθενται σε δύο χρώματα, Λευκό και Μαύρο και σε συσκευασία των δέκα ζευγών. Διατίθενται σε Smart με ενσωματωμένη αντίσταση 5 ΚΩ και χρώμα καλωδίου Λευκό – Πράσινο,  σε Smart IQ με ενσωματωμένη αντίσταση 4,7ΚΩ και χρώμα καλωδίου Λευκό - Κίτρινο  και με ενσωματωμένη αντίσταση 6,8ΚΩ με χρώμα καλωδίου Λευκό – Μπλε.

Διατίθενται   επίσης και σε NO κατόπιν παραγγελίας.

Οι μαγνητικές επαφές NOVA προστατεύονται βάση του νόμου 1733/87 περί  πνευματικών δικαιωμάτων και κάθε αντιγραφή τους διώκεται ποινικά.

Για το λόγω ότι οι μαγνήτες έχουν ισχυρό μαγνητικό πεδίο μην τους πλησιάζετε κοντά στους μαγνητικούς φορείς δεδομένων, γιατί υπάρχει περίπτωση να καταστραφούν. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρονται οι βιντεοκασέτες, δισκέτες, πιστωτικές κάρτες, μαγνητικός γραμμικός κωδικός και σε κάθε συσκευή που ο κατασκευαστής σας ενημερώνει. Σε τηλεοράσεις και οθόνες, μπορεί να εμφανιστούν βλάβες. Αποφεύγετε επίσης την επαφή τους με παιδιά όπου  λόγω του μικρού μεγέθους  μπορεί να καταπωθούν.